16 Май – Международен ден на НАЕ

“Съдбата обича смелите – Fortuna favet fortibus”


На 16 май всяка година e денят на HAE 🙂 – oсновната цел на деня на hae 🙂 е да се повиши осведомеността за HAE сред широката общественост и медицинската общност, за да се създаде среда, в която има по-добри грижи, по-ранна и по-точна диагноза и знания, които да позволят на пациентите с HAE да водят нормален, пълноценен и здравословен живот

Под егидата на международната организация HAEi и като пълноправен неин член, НАЕА България организира за деня на НАЕ широкомащабна информационна кампания, имаща за цел да
повиши осведомеността за HAE сред широката българска общественост и медицинската общност. Кампанията ще включва участия на пациенти и лекари специалисти в множество телевизионни предавания по националните медии, като точния график и списъка на предаванията ще може да видите непосредствено преди деня на НАЕ на нашия сайт и на страницата ни във Facebook.

Тази година Асоциация Наследствен Ангиоедем България е подготвила и специален документален филм за НАЕ със заглавие – “Съдбата обича смелите – Fortuna favet fortibus”, с участието на пациенти, членове на техните семейства и лекари специалисти по НАЕ. Филмът ще разкаже истинските житейски истории на пациентите, ще покаже какво е да живееш с толкова рядко и опасно заболяване, трудностите, които трябва всекидневно да преодоляват пациентите и техните близки и надеждите им за бъдещето. Филмът ще бъде излъчен и по националните телевизионни канали, като точния ден и час на излъчването ще бъдат обявени на нашия сайт и на страницата ни във Facebook.

Очаквайте скоро и нашия специален YouTube канал, където ще можете също така да видите филма, както и други кратки видеа със истории на пациенти и коментари от лекари специалисти по НАЕ.